Team Fraenck: Mohammad

Team Fraenck: Mohammad - Fraenck

Fraenck zou Fraenck niet zijn als wij niet zouden laten zien hoe wij precies werken en wie onze producten maken. Tijdens de Fashion Revolution Week zijn er dan ook twee hashtags in het leven geroepen die daar gehoor aan geven: #WhoMadeMyClothes en #IMadeYourClothes. Met de hashtag #IMadeYourClothes stellen wij één van onze medewerkers aan jullie voor en geven wij jullie een kijkje in de spreekwoordelijke keuken van Fraenck. Fraenck steunt namelijk het initiatief van de Fashion Revolution Week en draagt zo haar steentje bij aan het veranderen van en meer inzicht en transparantie geven in de fashionwereld.

 #WhoMadeYourClothes? Meet Mohammad!

Mohammad, 26 jaar en geboren en getogen in Syrië. Ruim drie jaar geleden kwam hij vanuit Syrië naar Nederland en belandde uiteindelijk in Arnhem. Hij begon als een stagiair bij Fraenck, maar heeft inmiddels een half jaar contract binnengesleept en daar is hij best een beetje trots op.

“Voordat ik naar Nederland kwam, woonde en werkte ik in Syrië. Bij Fraenck houd ik mezelf vooral bezig met het maken van tassen, maar in Syrië was ik een klerenmaker. Ik maakte kleding voor mannen, vrouwen en kinderen.” Hij was pas 16 (!) jaar oud toen hij zijn ‘carrière’ begon. “Ik was nog eigenlijk nog een beetje kind. Op mijn zestiende rolde ik het vak in en begon ik met kleding maken. In die tijd heb ik dus veel ervaring opgedaan.” Nadat hij in Nederland een beetje zijn plek had gevonden, kreeg hij een stage bij Fraenck aangeboden, via Activerend Werk in Arnhem. Een kans die hij met beide handen aangreep. “In Syrië maakte ik alleen kleding, bij Fraenck maak ik tassen. Dat vind ik geweldig. Het is namelijk iets nieuws, het is zo anders als wat ik deed. Afgelopen periode heb ik dan ook heel veel geleerd. Ik maak de tas helemaal zelf. Niet zomaar een onderdeel, maar echt de hele tas.”

Hij voelt zich dan ook als een vis in het water bij Fraenck. “Ik heb het onwijs naar mijn zin. Allereerst omdat ik met fijne mensen werk en ten tweede omdat ik de tassen echt prachtig vind. Het materiaal is heel duurzaam en het ontwerp ziet er heel netjes uit. Ik heb nu een half jaar contract, waarvan er al drie maanden opzitten, maar ik hoop dat ik kan blijven, want ik zou graag nog meer tassen maken.” 

 

Fraenck en haar medewerkers

Niet alleen Mohammad is onderdeel van ons team. Nog veel meer collega’s ondersteunen ons bij het maken van onze duurzame tassen. Wij zien het als een missie om open en transparant te werken, daarom stellen wij onze medewerkers graag aan je voor.

Ben jij zelf op zoek naar een mooie leerwerkplek en woon je in Arnhem en omgeving? Stuur ons een mailtje of bel gerust. Onze gegevens vind je op onze contactpagina.

 

Volgende lezen

Tweedehandskleding - Fraenck
Social Enterprise - Fraenck

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.